Πως σου λέει το αυτοκίνητό σου ότι οι ζάντες του θέλουν επισκευή;

Πως σου λέει το αυτοκίνητό σου ότι οι ζάντες του θέλουν επισκευή;

Πως σου λέει το αυτοκίνητό σου ότι οι ζάντες του θέλουν επισκευή; 500 260 pavlospettas.gr

Όταν η ζάντα του ελαστικού έχει πρόβλημα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος που λειτουργεί το αυτοκίνητο. Διάβασε ποια είναι αυτά τα «σημάδια».

Οδηγώντας καθημερινά σε δρόμους με πολλές, περιβόητες λακκούβες το πιο πιθανό είναι να «πέσουμε» σε μία από αυτές παρά να καταφέρουμε να τις αποφύγουμε όλες. Στην αρχή σκεφτόμαστε «σιγά μια λακκούβα είναι το αυτοκίνητο μου αντέχει ένα τέτοιο χτύπημα»,  όμως όταν παρατηρήσουμε τις ρόδες του οχήματός μας, βλέπουμε τη ζάντα λυγισμένη ή γρατζουνισμένη. Πολλοί οδηγοί υποθέτουν – λανθασμένα – ότι οι λυγισμένες ζάντες είναι απλώς μικρές δυσκολίες που δεν απαιτούν επισκευές. Στην πραγματικότητα, όταν λυγίζει η ζάντα του ελαστικού,  μπορεί να έχει δραματική επίδραση στον τρόπο λειτουργίας του οχήματός. Τα βασικά προβλήματα που προκύπτουν από μια λυγισμένη ζάντα και αποδεικνύουν ότι χρειάζεται επιδιόρθωση είναι τα παρακάτω:

Ορατή (και αόρατη) ζημιά

Το πρώτο σημάδι ότι πρέπει να επισκευάσετε τη ζάντα σας είναι η φθορά της. Τις περισσότερες φορές, η φθορά της ζάντας είναι φανερή στο γυμνό μάτι, ειδικά αν είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, καθώς αυτού του τύπου οι ζάντες κάμπτονται πιο εύκολα. Ωστόσο, μπορεί να έχει λυγίσει το εσωτερικό μέρος της ζάντας κάτι που δεν είναι φανερό. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως θα ενημερώνεστε για τη ζημιά της ζάντας κατά τη συνήθη συντήρηση και την ευθυγράμμιση των τροχών.

Δονήσεις

Πολλές φορές όταν οι ζάντες των μπροστινών ελαστικών υποστούν βλάβη, θα το παρατηρήσετε πρώτα στο τρεμάμενο τιμόνι. Όταν υποστούν βλάβη οι ζάντες των πίσω ελαστικών, τότε δημιουργείται το εφέ ενός ασταθούς αυτοκινήτου ή δονήσεων των καθισμάτων.

Απώλεια PSI

Αφού χτυπήσετε μια λακκούβα, ενδέχεται να αρχίσετε να παρατηρείτε ότι η πίεση των  ελαστικών μειώνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Αυτό είναι ένα κλασικό σημάδι ότι η χτυπημένη ζάντα έχει καταστρέψει το τοίχωμα των ελαστικών. Μερικές φορές η απώλεια PSI θα είναι αργή, αναγκάζοντάς σας να επισκέπτεστε την αντλία αέρα τακτικά, μία ή δύο φορές το μήνα. Εάν η ζημιά της ζάντας είναι μεγάλη, μπορεί να ξυπνήσετε ένα πρωί για να δείτε το ελαστικό εντελώς επίπεδο.

Αίσθηση οδήγησης με επίπεδο λάστιχο

Οι κατεστραμμένες ζάντες μπορούν να αντικατοπτρίζουν τα συμπτώματα των επίπεδων ελαστικών με πολλούς τρόπους, όπως: Παράγοντας ρυθμικούς ήχους (χτυπήματα) όταν το αυτοκίνητο κινείται, προκαλώντας ασταμάτητη δόνηση, κάνοντας το όχημα να κλίνει προς την πλευρά που έχει λυγισμένη τη ζάντα και καταλήγοντας στην απόδοση καυσίμου να είναι απίστευτα χαμηλή.

 Κακό φρενάρισμα

Η ζημιά από λακούβες δεν μπορεί να βλάψει τα φρένα σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο σταματά το όχημά σας. Μια έντονα λυγισμένη  ζάντα μπορεί να αναγκάσει το αυτοκίνητό σας να πάρει κλίση στο πλάι όταν σταματά. Αυτό το σύμπτωμα είναι πιο έντονο σε περιπτώσεις απότομου φρεναρίσματος.

Είναι αδιαμφισβήτητο λοιπόν, ότι μια λυγισμένη ζάντα οδηγεί σε μια επικίνδυνη οδήγηση. Για αυτόν τον λόγο το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προγραμματίσετε ραντεβού με ένα συνεργείο που να εξειδικεύεται στην επισκευή ζαντών. Εμείς στην Παύλος Πέττας, με  το εξειδικευμένο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό διορθώνουμε τις ζάντες σας και φροντίζουμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής τους προσφέροντάς σας ασφαλή οδήγηση. Επιπλέον, φροντίζουμε και για την αναβάθμιση του στυλ των ζαντών σας,  βάφοντάς τες σε όποιο χρώμα εσείς επιθυμείτε. Μια επίσκεψη στο συνεργείο μας θα σας πείσει για την αποτελεσματικότητα και αυθεντικότητα των υπηρεσιών μας!

Η εταιρεία Παύλος Πέττας διαθέτει εξειδικευμένο συνεργείο στο Αιγάλεω, Λ. Αθηνών 185 – γέφυρα Κηφισού.

Ακολουθείστε μας στη σελίδα μας https://www.facebook.com/pavlospettas.gr για να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας και να βλέπετε παραδείγματα από τις ζάντες που φτιάχνουμε για εσάς.

Ακολουθείστε μας στη σελίδα μας https://www.instagram.com/pavlospettas.gr για να βλέπετε παραδείγματα από εντυπωσιακές ζάντες από όλο τον κόσμο που μπορούμε να βάψουμε για εσάς

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο autitriti.gr

Back to top